Шрифт:

Световните шампионки в скока на дължина се събират в Париж

Световните шампионки в скока на дължина се събират в Париж
Снимка: Илиан Телкеджиев, lap.bg
05-07-2014 11:29

Актуалните световни шампионки в скока на дължина в зала и на открито Елоис Лесур (Фр) и Бритни Рийс (САЩ) ще се съберат в сектора на „Стад дьо Франс” в Париж тази вечер. Осмият турнир от Диамантената лига ще осигури елита в дисциплината, сред които са Ивана Шпанович (Срб), Даря Клишина (Рус) и лидерката в ранглистата със 7.02 м Тиана Бартолета (САЩ).

„Имах успех на първенството на САЩ в Сакраменто и скочих 6.92 м, но нямах ритъм, сподели Рийз. – Това е и нормално на този етап, но мисля, че ще бъда по-добра и по-добра в разбега си и ритъма си и скоростта в състезанието на Стад дьо Франс. Какъв ще бъде добрият резултат за мен? Надявам се за 7 м скоро, но ще съм доволна и на 6.90 м.”

„Това е първият ми сезон с новия ми треньор Лорън Сигрейв, така ми е нужно време, за да се адаптирам към новите тренировъчни методи, заяви Клишина пред Париж. - Преместих се в САЩ и трябва да свикна към новата среда. Всичко е по-различно от Русия. Правя нови упражнения, работя много върху скоростта и мисля, че сега съм по-бърза. Искам да скоча около 7 м този сезон и ще опитам да подобря личния си рекорд (б.а. 7.05 м), но основаната цел е да спечеля златния медал от европейското първенство в Цюрих.”


Тагове: ДЛ 2014, Париж 2014, Скок дължина, Бритни Рийс, Ивана Шпанович, Даря Клишина, Тиана Бартолета
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Октомври 2018
п»ї