Шрифт:

Започна се

Започна се
26-01-2015 12:31

Голяма част от водещите български лекоатлети започнаха състезателната 2015 година, като през изминалата седмица направиха първите си стартове за сезона. Националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов участва на две състезания в Чехия като и на двете се нареди на трета позиция. Какви резултати постигна Иванов може да си припомните тук:

Заедно с него в Чехия се състезаваха Андриана Бънова и Тихомир Иванов. Бънова направи един старт на скок дължина и един на троен скок. За нейните постижения четете ТУК: Иванов стартира годината с личен рекорд в скока на височина. Подробностите тук:  

Ваня Стамболова постигна победа на 800 м във Виена. В надпреварата бягаха почти всички атлети на Георги Димитров. Повече за състезанието вижте тук:

Денис Димитров спечели открит старт на 60 м в Истанбул, където участваха още двама българи.

Ивет Лалова обяви къде и кога ще стартира за първи път през 2015 година. Подробностите вижте тук:

В София имаше състезание за юноши и девойки. Какво се случи в залата на НСА може да разберете тук:

Междувременно стана ясна десетката на най-добрите атлети в България за миналата година, а комисията по досиетата разкри, че хора свързани в леката атлетика в страната са били част от ДС. Подробностите тук:

Най-впечатляващото постижение от световната атлетика е на Рено Лавиени. Французинът скочи 6 м на овчарски скок, докато в Русия продължават допинг скандалите.


Тагове: Обзор на седмицата
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени