Шрифт:

Не знаете кои са Винисиус и Том? Запознайте се с тях

Не знаете кои са Винисиус и Том? Запознайте се с тях
Снимка: БГНЕС
05-08-2016 10:33

Все още не знаете кои са Винисиус и Том? О, трябва бързо да се запознаете с тях, защото в следващите седмици те ще влязат във вашия дом. От днес светът е Олимпиада, а те са талисманите на Игрите в Рио де Жанейро. И по-точно - Винисиус е талисманът на олимпийските, а Том - на параолимпийските игри.

"Те представляват разнообразието на нашата култура и на хората в страната. Тяхната цел е да забавляват аудиторията и най-вече децата. Ще бъдат запомнени завинаги от хората", заяви председателят на организационния комитет за Рио 2016 Карлос Нузман при представянето им преди две години.

Винисиус е стилизиран образ, който представлява съвкупност от животинския свят в Бразилия. Той комбинира "пъргавината на котките, възможността на маймуните да се люлеят и грацията на птиците". Освен това може да разтяга ръцете и краката си колкото си пожелае.

Неговият приятел символизира флората в южноамериканската страна. Том "получава енергия чрез фотосинтеза и може да издърпа всеки обект от оформената си от листа глава", като постоянно расте и преодолява препятствия.

По време на представянето си талисманите все още нямаха имена. Организаторите проведоха онлайн гласуван, като вариантите бяха двойките Оба и Еба, Тиба Туке и Ескиндим, както и Винисиус и Том. Около 44% от 325 хиляди гласували избраха те да се казват Винисиус и Том.

Те са кръстени на покойните автори на популярната бразилска песен в стил боса нова "Момичето от Ипанема" - текстописеца Винисиус де Мораеш и композитора Антонио Карлос Жобим. Според бранд директора на Рио 2016 Бет Лула тези имена правят талисманите "още по-бразилски".

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ОИ 2016
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени