Шрифт:

Лавиени: Почувствах унижение на олимпийския подиум

Лавиени: Почувствах унижение на олимпийския подиум
17-08-2016 16:18

Рено Лавиени (Фр) плака през цялото време докато слуша химна на Бразилия в чест на олимпийскяи шампион Тиаго Браз Да Силва. Французинът се класира втори в овчарския скок и получи много освирквания по време на битката за титлата на Олимпийския стадион в Рио де Жанейро.

А сълзите по време на награждаването бяха от обида, защото непристойното отношение на стадиона продължи и в този тържествен момент.

„Почувствах унижение на олимпийския подиум, не съм мислел, че някога мога да почувствам това, написа Лавиени в социалните мрежи. – Защото на пистата, има истински респект, както казват хората. Благодаря на Тиаго и Сергей, които ми напомниха за красотата и истинската страна на нашия удивителен спорт. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Благодаря много!”

Лавиени уточни, че напълно приема победата на младия Тиаго Браз Да Силва и, че представителят на домакините е бил по-добрият в състезанието. Но болката му от отношението на неговите фенове остава. Да Силва и Сергей Бубка успокоиха Лавиени след награждаването.

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах също осъди реакцията на зрителите.

„Това и на врага си не го пожелаваш. Поведението на зрителите беше шокиращо. На Олимпийски игри не трябва да има подобно нещо”, коменитра Бах. 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ОИ 2016, Рено Лавиени, Тиаго Браз Да Силва, Овчарски скок
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени