Шрифт:

Скандал между световна шампионка и шефа на руската федерация

Световната шампионка на скок височина Мария Кучина скочи срещу президента на руската федерация Дмитрий Шляхтин (на снимката).

Той заяви, че досега нито един руски атлет не е подал заявка до ИААФ да бъде допуснат за индивидуално участие на международната сцена.

 

Преди това Кучина обяви, че на 23 декември 2016-а е пратила необходимите документи до ИААФ, но засега няма отговор. Изявлението на Шляхтин вбеси шампионката и тя скочи срещу президента на ВФЛА.

„Много ми е странно да чувам такива твърдения от президента на федерацията. Нещо повече, аз съм в шок от това. Искаше ми се президентът на нашата федерация да е в час със случващото се в момента, което е много тежко за нас атлетите. Аз подадох заявката още на 23 декември 2016-а. След това с тези неща се занимава моята мениджърка Олга Назарова, генсекът на ВФЛА Михаил Бутов и годеникът ми Владас.

Разбира се, че ми се иска ръководството да се отнася по-внимателно към нас атлетите и да работи по-добре. А това, което чувам сега от Шляхтин, е несериозно и не върши работа. С президента на ВФЛА досега нито един път не сме разговаряли.”

 

Кучина допълни, че е бясна, че руските атлети са длъжни да искат разрешителни да се състезават, където, според нея, те имат пълно право. „Ние сме чисти и искаме да скачаме с водещите атлети на най-добрите сектори в света, но нас никъде не ни пускат. Много се надявам скоро тази ситуация да бъде разрешена и да участвам навън още тази зима.”

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Мария Кучина, Дмитрий Шляхтин, ВФЛА
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018