Шрифт:

Мо смени Кения с Етиопия

Мо смени Кения с Етиопия
09-03-2017 13:49

Четирикратният олимпийски шампион на 5000 м и 10 000 м Мо Фара (Вбр) се подготвя в Етиопия. Той смени дългогодишната си система с лагери в Кения с другата африканска страна, захранваща световната лека атлетика с най-елитни бегачи.

 

Британец пусна в „Инстаграм“ доста интересни снимки в какви условия води тренировките си. Той бяга гол сред стадо говеда. На една от снимките Мо Фара преминава през кравите, а на друга – бяга редом до човек, качен на магаре.

 

Както е ясно, преди време британските медии го нарочиха, че използва непозволени вещества, тъй като треньорът му Алберто Салазар бе замесен в допинг афера.

 

„Аз съм чист спортист, който никога не нарушава правилата и не съм приемал допинг. Както много пъти съм казвал, готов съм да давам проби по всяко време, на което и да е място“, обясни отново Фара.

 

Той обаче може да довърши спокойно лагера си в Етиопия, след като проблемът му със завръщането в САЩ бе разрешен. 33-годишният атлет имаше притеснения, че в забранителния списък на Доналд Тръмп попада и родната му Сомалия, но от Форин офис му отговориха, че това не се отнася за британските граждани.

 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Мо Фара, Етиопия, САЩ, Великобритания
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018