Шрифт:

Ползите от секса за здравето

Ползите от секса за здравето
13-03-2017 11:46

Сексът, като едно от най-големите удоволствия, крие както рискове, така и ползи за здравето. Да се фокусираме върху ползите и по-конкретно върху точно 10 от тях:

 

1. Хората, които правят по-често секс имат по-високо ниво на защита срещу вируси и други болестотворни фактори. При проучване, проведено от Wilkes University in Pennsylvania, се установява, че правещите секс 2-3 пъти седмично имат по-високи нива на антитела. За да се укрепи имунната система, от значение са и достатъчният сън, балансираното хранене и двигателната активност.

 

2. По-честото практикуване на секс подобрява сексуалните умения и самочувствие и подсилва либидото.

 

3. При 30% от жените се среща проблем с пикочния мехур. Сексът действа като тренировка за тазовите мускули и оказва благоприятен ефект върху контрола на пикочния мехур.

 

4. Редовните сексуални контакти могат до доведат до трайно намаляване на систоличното кръвно налягане.

 

5. Сексът е една наистина добра форма на тренировка. Ако не сте особено ентусиазирани от посещението на фитнес зала, то тогава може да съчетаете полезното с приятното. Със секс се изгарят по 5 калории на минута.

 

6. Добрият сексуален живот е добър и за сърцето - намалява риска от инфаркт на сърцето. Стимулира производството на естроген и тестостерон, които предпазват сърцето.

 

7. Сексът действа като болкоуспокоително средство. Затова хапчето за облекчаване на главоболието може да се окаже излишно.

 

8. Мъжете, които еякулират 21 пъти месечно, намаляват риска от рак на простатата.

 

9. След секс, нормално се освобождават по-големи количества от хормона пролактин, което обяснява сънливостта и подобряването на съня. Със секс можете да преодолеете безсънието.

 

10. Не на последно място сексът намалява стреса. Създава близост с партньора, балансира хормоналните нива и повишава самочувствието.


Източник: puls.bg

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Май 2018