Шрифт:

Спортувайте, защото...

Спортувайте, защото...
13-03-2017 17:43

Редовните физически упражнения допринасят не само за поддържане на нормално телесно тегло, но също така и за предпазване от редица заболявания, както и за подобряване на физическото и психическо здраве.

 

Редовните физически натоварвания имат редица благоприятни ефекти върху обмяната на веществата. Хората, които са физически активни имат по-малък риск да заболеят от сърдечносъдови заболявания. Те имат по-еластична сърдечносъдова мускулатура, по-ниско кръвно налягане и по-високо ниво на липопротеини с висока плътност (добър холестерол). При тях се наблюдава по-ефективно усвояване на глюкозата от кръвта и по-добър ефект на инсулина.

 

Хората, които от детска възраст спортуват активно, имат по-масивна и по-малко чуплива костна система. Жените, които преди менопаузата повишат физическата си активност за повече от една година, имат достоверно повишаване на костната плътност и намаляване на риска от счупване на костите.

 

Високата физическа активност води до намаляване на теглото, а хората, които тренират редовно, страдат по-малко от депресия.

 

Изводът е: "Физическата активност и здравословното хранене са най-важните фактори за постигане на пълноценен начин на живот".

 

Източник: fitnesslady.eu

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Април 2018