Шрифт:

Възстановява се профилът ′Лека атлетика′ в пернишкото спортно училище

Възстановява се профилът ′Лека атлетика′ в пернишкото спортно училище
13-03-2017 18:07

Възстановява се профилът "Лека атлетика" в пернишкото спортно училище "Олимпиец".


Приемът за следващата учебна година е утвърден от Министерството на образованието, съобщи директорът на учебното заведение Валери Стоилов. През есента ще влязат в класните стаи първите 10 момичета и момчета в пети и шести клас с профил "лека атлетика".


Дисциплината ще преподава най-популярната пернишка лекоатлетка Милка Михайлова. Повече от десет години в пернишкото спортно училище не е имало обучение по лека атлетика. 

Михайлова е възпитаник на СУ "Олимпиец" и желае като треньор да предаде своя опит. По думите й има добри възможности за тренировки на стадион "Металург", където кросовите трасета са в отлично състояние. През зимата децата ще тренират в ремонтираната в момента спортна зала "Миньор". 

Михайлова, която три пъти е спортист на годината на Перник, е убедена, че ще успее да спомогне за възраждането на традицията за високи постижения на пернишки атлети. СУ "Олимпиец" ще обезпечи бъдещите си възпитаници с екипи, пътуващите отдалече деца ще могат да ползват общежитие. Сега в пернишкото спортно училище се изучават футбол, волейбол, баскетбол, джудо, самбо и борба.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Перник
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Май 2018