Шрифт:

Над 300 деца откриват Атлетическа лига “GO KIDS”

Над 300 деца откриват Атлетическа лига “GO KIDS”
Снимка: Илиан Телкеджиев, lap.bg
15-03-2017 15:05

Навременна идея и прекрасно начинание е организирането на нова верига от състезания за деца „Атлетическа лига GO KIDS”.

 

С огромен ентусиазъм, старание и усърдие Магдалена Христова и Димитър Петров от атлетическия клуб “Приорити спорт” се заемат да направят тази нова верига от състезания за най-малките. Намерението им е веригата да се състои от шест отделни турнира – три сега през пролетта, и три през есенно-зимния сезон. В двете части на веригата (пролетна и есенна) ще се включат досегашните два турнира „Децата на София”.

 

Всяко едно отделно състезание ще включва по четири дисциплини за момчета и за момичета – 60 м, 60 м с преп. скок дължина от място и щафета. Целта на включването на 60 м с преп. за най-големите е те да пробват поне един старт с хърделите преди единственото им изпитание с препятствия – националният шампионат по четирибой за момчета и момичета под 14 огдини.

 

В състезанието ще се включат всички желаещи - родени от 2003 и по-малки. Най-невръстните ще бъдат родените през 2009 и по-малки (вече има заявка и за дете, родено през 2012 година!).

 

Осигурени са медали, а всички, завършили своята дисциплина, ще получат награди.

 

Последният турнир от веригата ще бъде „Голямото коледно препускане” през декември. Тогава ще бъдат определени комплексните победители при момчетата и момичетата във всяка една възрастова група – всяка една година – 2003, 2004, 2005, 205 и т.н. е отделна група за момчета и за момичета. Класирането ще бъде определяно чрез специално точкуване, като естествено предимство ще имат участвалите във всичките шест турнира и с най-добри класирания в тях.

 

С голяма увереност и оптимизъм Магдалена Христова говори за намеренията и целите на веригата – да създаде повече емоции и преживявания у подрастващите и да привлече колкото се повече последователи в „лоното” на „Царицата на спортовете”.

 

„Как по-добре ще се възпитават тези малчугани да бъдат самостоятелни, да разчитат предимно на себе си и да преодоляват страха от непознатото, ако не застанат един до друг на стартовата линия”? В надпреварата те ще се научават да се борят, да се стремят към победата и да дават най-доброто от себе си... Малко или много, такова състезание неусетно ще ги подготвя за по-нататъшния им път в живота!”, каза Магдалена.

 

Христова сподели, че има и личен мотив – да задържи и увеличи броя на активно спортуващите – не само в нейния клуб, а и във всички останли такива.

 

Магдалена изрази голямото си задоволство и благодарност за помощта на всички, които откликнаха на идеята. Това са “SLS”, “Roobar superfood”, “Aquafresh”, Министерствто на младежта и спорта, НСБ в лицето лично на нейния ръководител г-н Манолов. Христова изрази специална благодарност и на БФЛА, която осигурява всички уреди и специално препятствията за успешното провеждане на турнирите.

 

Магдалена Христова е определила такса участие от 10 лева. Тя се налага предвид доста порасналите разходи, съпътстващи всеки един от шестте турнира.

 

За първия турнир в неделя (19 март) от 11:00 часа се очаква участието на поне 300 деца общо във всичките възрастови групи. Заявки за участие се приемат до петък включително, но никое дете няма да бъде върното и в неделя, както е било винаги досега в подобен род прояви.

 

Вторият турнир се предвижда да бъде на 22 април, а третия – в средата на май.

 

Александър Вангелов


РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Магдалена Христова
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Май 2018