Шрифт:

Величие и падение

Величие и падение
17-03-2017 18:35

Николай Антонов-Таланта изуми света, когато през 1991 г. стана световен шампион на 200 м в зала, побеждавайки легендарния Карл Люис. Побеждавал е и другите големи - Бен Джонсън и Линфорд Кристи. После, на шампионата в Токио записа рекордните 20.20 сек.

 

Това беше през 1991-а.

 

Сега обаче, а това положение е близо 20 години, нещата са отишли на дъното. А светът можеше да е в краката на Антонов. Канеха го на всички международни и скъпоплатени турнири, можеше да има всичко, но не.

  

Сега някогашният най-бърз бял мъж на планетата налита на бой в центъра на родния Разград. „Ще те ударя”, предупреждава го опонентът му. Антонов обаче не отстъпва.

 

Шокиращата сцена е заснета от екип на bTV, който иска да разкаже как живее Таланта днес. „За 20 лева...Представяш ли си каква тъпотия...”, засрамено обяснява Николай. Показва в каква развалина се е превърнало тялото, на което всички се възхищаваха – счупени и зле зараснали крайници, грозни белези.

 

Постоянни запои и скандали, това е всекидневието му сега. Преживя ужасяващ опит за самоубийство с нож в корема, наркотици, въоръжени обири, арести. Има и две деца, които не вижда. От затвора го спаси това, че бе освидетелстван с психическо заболяване.   

 

За величието и падението на един невероятен Талант - гледайте утре в bTV Новините и в неделя в „120 минути”. 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Николай Антонов-Таланта
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Май 2018