Шрифт:

Франки Фредерикс отказа да инспектира руснаците

Франки Фредерикс отказа да инспектира руснаците
18-03-2017 16:29

Бившият състезател на скок височина Рожле Презел смени намибиеца Франки Фредерикс в състава на работната група на ИААФ за възстановяване членството на руската атлетическа федерация.

 

В тази група, начело с Руне Андерсен, влизат 5 човека. Франки Фредерикс, който е почетен председател на спортната комисия на ИААФ и бивш шеф на комисията на спортистите на МОК, в „руската” група представляваше гласовете на атлетите.

 

Защо я напусна?

„Реших да се откажа от работната група на ИААФ, за да не поставям под съмнение целостта на нейната работа във връзка с обвиненията срещу мен на френския вестник Le Monde. Важно е работната група да разглежда и взема свободно и справедливи решения, без външно влияние”, мотивира напускането си Фредерикс.

 

Френският вестник съобщи, че прокуратурата разследва плащане на члена на МОК и на Съвета на ИААФ - Фредерикс и Папе Масата Диак (син на бившия президент на ИААФ - Ламин Диак), който е следствен. В материала на изданието се отбелязва, че плащанията са били направени през 2009 г. малко преди избора на града-домакин за олимпийските игри през 2016 г.

 

Впоследствие от МОК заявиха, че се провежда разследване по обвинението към Фредирикс, който бе член на комисия, която следеше резултатите от гласуването за Рио.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Франки Фредерикс, ИААФ, МОК, ВФЛА
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Май 2018