Шрифт:

Николай Антонов - Таланта: Крада само в краен случай - ВИДЕО

Николай Антонов - Таланта: Крада само в краен случай - ВИДЕО
Снимка: bTV
19-03-2017 18:42

Световна титла. Куп рекорди. Победи над Карл Люис, Бен Джонсън и Лимфорд Кристи. В началото на 90-те години на миналия век Николай Антонов е най-бързият бял мъж на планетата. Печели луди пари. И вече 26 години държи националния рекорд на 200 метра. Постига всичко с чудовищна лекота. И логично му лепват прякора Таланта.

 

Днес от спортната му слава няма и следа. Екип на bTV се среща с Антонов пред полицията в родния му Разград. Някогашният шампион е привикан за пореден разпит.

 

„Имам три ареста за един месец. Не е за хвалба, ама така се получа”, вдига рамене Николай. Разследват го за кражби и хулиганство. Пенсиониран е по болест и затова не е зад решетките.

 

„По принцип съм с биполярно нервно разстройство. Това е раздвоение на личността. Психично заболяване.”

 

Твърди, че помни всичките си състезания. Оживява се, докато гледа как става световен шампион през 1991 г. „Тая титла не ми е ценна. Най-ценна ми е европейската, когато бягах на 4 стотни от световния рекорд. Също и седмото място на световното в Токио. Най-бързият бял човек на планета. Тук не съм взел много кинти.”

 

Пенсията му е в размер на 300 лева. Показва ни мястото, където прекарва най-много време - мазе в центъра на Разград. Не влизаме вътре, защото приятел е взел ключа.

 

„Опитвам се да не крада. Само в краен случай”, до болка откровен е Таланта. В същия блок живее майката на Николай. Той не се прибира често. Жената не иска да я снимаме, но ни показва медалите на сина си. С уточнението, че най-ценните вече ги няма.

 

Антонов е на 49 години, но е живял като за три живота. Отдавна е загубил приятелите си от спорта, а вече най-верният му съюзник е самотата.

 

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО С ИНТЕРВЮТО НА ТАЛАНТА - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Николай Антонов
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Май 2018