Шрифт:

Арена Бургас изградена на 40%

Арена Бургас изградена на 40%
20-03-2017 16:30

Зала Арена Бургас е изградена на 40% от финалната точка. Това споделиха представители на строителния консорциум, който изгражда спортното съоръжение.

 

До този момент фирмите работят основно по грубия строеж, който трябва да бъде готов до края на годината. Според строителите дейностите вървят в добро темпо, а доброто време помага за бързото справяне със задачите.

 

На този етап е обезпечено и финансирането. Интересен факт е, че от строителния консорциум са се срещали с почти всички политически сили по време на предизборната кампания, която тече с мощна скорост в момента. Всичките са гарантирали, че пари за залата ще има, включително и с актуализиран бюджет.

 

Първоначално общата дейност за изграждането беше оценена на 42 милиона лева, но според експертите ще се наложи актуализация. Повечето пари ще са необходими най-вече за довършителните работи и вътрешното оборудване, което ще глътне много средства.

 

То ще е най-модерното и ново на Балканите, като се очаква залата да стане притегателен център за провеждане на силни състезания с чуждестранно участие. Тя ще бъде и зимна база за българския национален отбор, както и за част от клубовете, които развиват лета атлетика у нас. Начина на ползване на съоръжението за тренировъчен процес обаче все още не е уточнен.

 

Георги Костадинов

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Бургас
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Април 2018