Шрифт:

Сергей Шубенков ще пее в Лондон

Сергей Шубенков ще пее  в Лондон
13-04-2017 13:31

Световният шампион на 110 м с пр. от Пекин 2015 – Сергей Шубенков ще гони защита на титлата си и в Лондон през август. Тези дни руснакът получи разрешение от ИААФ да се състезава на международни състезания.

 

Хърделистът заявява, че сега най-важно е да вземе отново златото и не се притеснява, че няма да чуе руския химн, ако отново стане шампион. Сергей негодува от тази репресия, но казва, че ако се наложи ще направи както неговите сънародници по биатлон. „Последната година и половина продължавам да тренирам пълноценно, чувствам се отлично и целта ми е да спечеля световния шампионат в Лондон. Вероятно няма да разрешат да слушам руския химн на почетната стълбичка, но момчетата от биатлона показаха, че нашите спортисти хич не пеят лошо.”

 

В профила си социалните мрежи Шубенков споделя, че тази година и половина са били най-тежкият период в живота му. „Не можех да правя това, което обичам най-много. А когато не съм виновен, е още по-неприятно. Затова бе толкова тежко. Сега се чувствам като човек, който е победил в улично сбиване. А през този период при мен нищо не се промени, а защо бе толкова дълго. Аз тренирах отново без допинг, всеки месец ме проверяваха от шведската компания назначена от ИААФ, а не ме пуснаха на олимпиадата.”

 

Във вторник ИААФ оповести, че разрешава на Шубенков, Кучина и още петима руски атлети да се съревновават на международни състезания. 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Сергей Шубенков, 110 м с пр., химн
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Април 2018