Шрифт:

Секс преди състезание? Да, но без прекаляване

Секс преди състезание? Да, но без прекаляване
15-04-2017 09:01

Историята разказва, че Боб Биймън направи скок в бъдещето, записвайки 8.90 м по време на Олимпийските игри през 1968 г. след като прекарва страстна нощ. А между хрониките и легендите се вписва Бен Джонсън, който преди състезатение в Стокхолм се сближава с мениджърка на съперник, която го отвежда в непозната за него територия и вместо тренировки следва истински маратон под завивките. След края тя му казва следното: "Моята задача я свърших, сега е твой ред". Резултатът? На следващия ден Джонсън печели състезанието.

 

"Никакъв секс, ние сме англичани" и може би поради тази причина волейболът не се практикува толкова много на Острова. В Италия се говори малко по темата, но самите волейболисти признават - нормален сексуален живот е полезен преди всичко за мозъка.

 

КОЙТО ОТРИЧА, ЛЪЖЕ

  

"Предизвиквам всеки, който отрича да е правил секс поне веднъж в часовете преди мач. Който казва подобно нещо, лъже", обяснява с усмивка разпределителят на Лубе Антонио Корвета. "Разбира се, не трябва да се прекалява, хубаво е да се избере подходящия момент и без маратонски изпълнения преди мач. Иначе съм убеден, че вечер заедно с годеницата помага да се намали стреса, както и за добър сън", обяснява Корвета.

 

Джулия Леонарди, либеро на Модена, подчертава разликата: "Според мен на момичетата действа стимулиращо, докато при момчетата има риск секс преди мач да ги изтощи физически. Искате да знаете дали си говорим по темата в съблекалнята? Зависи, със сигурност не е забранено, но е нещо, което си идва по естествен път", споделя Леонарди.

 

А ако годениците са волейболисти и двамата? В така сгъстен календар да намериш подходящия момент изглежда по-трудно от това да изледваш човешкия генотип. Шегува се Томас Берета, център на Монца и приятел на Фабиола Факинети, състезателка на Леняно в А2. "Проблеми имахме през миналия сезон, когато тя играеше в Казерта (град в южна Италия, б.р.) и се виждахме рядко, но сега вече нямаме трудности". Допълвайки разговора, програмата и очакванията варират според възрастта. "По-младите, които нямат приятел/приятелка, имат възможности за повече срещи и трябва да планират внимателно заниманията си извън волейбола. Като цяло, мисля, че няма проблем, стига да не си бил буден цяла нощ. Но след като от три години съм сгоден, мога да ви уверя, че в моя случай няма никакви проблеми", допълва Берета.

 

ДОЧЕТЕТЕ МАТЕРИАЛА - ТУК

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018