Шрифт:

Бягане за благотворителна кауза в Борисовата градина

Бягане за благотворителна кауза в Борисовата градина
20-04-2017 09:52

Глобалната благотворителна кауза Wings for Life World Run за първи път ще се проведе и в България. Run BG, който ежегодно организира и подкрепя редица състезания по бягане в България, тази година се присъединява към каузата на фондация Wings for Life ("Крила за живот") за набиране на средства, 100% от които се даряват в полза на медицински изследвания, целящи уврежданията на гръбначния стълб да станат напълно лечими.

Всички ние ще можем да бягаме за каузата с отбора на Run BG на 7-и май в Борисовата градина, точно в 14:00 часа – същото време, по което стартират и бяганията в подкрепа на Wings for Life по целия свят (11:00 UTC).

Бягането, организирано от Run BG, ще започне от езерото "Ариана", а дължината на трасето, което ще бъде обособено за събитието, ще бъде 5.01 км. Заради уникалния формат на събитието Wings for Life World Run,  всеки участник ще може да избяга толкова километри, за колкото е подготвен, а не толкова, колкото е дълго трасето.

Участниците нямат за цел да избягат до финиш линията, а да се опитат да я надбягат. В ролята на "финиш линия" влиза кола-преследвач, която 30 минути след началото на състезанието тръгва от старта и постепенно увеличава скоростта си от 15 на 35 км/ч, докато не настигне всички бегачи. В България и други страни, функциите на колата ще бъдат изпълнявани от специалното приложение Wings for Life World Run App.

Приложението може да бъде свалено за Adroid и iOS и ще отчете какво разстояние сме успели да избягаме преди да ни "настигне" и ще включи резултата ни в класирането на състезателите от целия свят.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018