Шрифт:

Ако Исинбаева е била допингирана - кажето го, не се гаврете с нея

Тези дни шефовете на ИААФ и УАДА отново нададоха вой срещу легендарната руска атлетка Елена Исинбаева. По време на Съвета на световната федерация двете институции едва ли не я изкараха виновна за това, че е станала шеф на Надзорния съвет на руската антидопингова агенция – РУСАДА. (ТУК)

Според тях това пречело да повярват, че ВФЛА се променя.

 

Не става ясно обаче кое точно пречи за реформа на руската атлетика и това, че световната рекордьорка ще надзирава РУСАДА.

Преди време се прокраднаха съмнения, че срещу нея (Исинбаева) УАДА има козове, вероятно за стари прегрешения (каза го руски деятел). Може би ще извадят по някое време нейни стари проби, за да докажат, че и тя е част от руската кал с допинг.

 

Ако е така, защо чакат някакъв определен момент, а не тръшнат този коз още сега, за да спре агонията на цялата руска атлетика.

 

Ако пък нямат доказателства, а съмнения – нека си ги пазят за себе си, а когато извадят доказателства - да не ги бавят и веднага да я сложат на „въжето”.

 

Пак ще повторим, че една проба или е положителна или не.

 

Ако пък няма никакви доказателства за грешки на Исинбаева, то нека ИААФ и УАДА не си позволяват да се месят на федерациите как да си подреждат нещата, когато са по правилата.

Защото тази руска история взе да заприличва на цирк. Несериозно е само да се мърмори, без да се казва защо.

 

Иначе – от това неуважение към големите имена в атлетиката не печели никой. А довчерашните звезди на пистата нека сами да доказват след края на кариерата си дали могат или не могат да вършат работа в новото си поприще. Ако не стават, те сами ще се оттеглят. Спортът ги е научил на тези неща.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Eлена Исинбаева, РУСАДА, ИААФ, УАДА
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018