Шрифт:

Тереза Маринова и приятели за 8-и път правят атлетически празник

Тереза Маринова и приятели за 8-и път правят атлетически празник
12-05-2017 12:24 | Георги Делчев

Олимпийската ни шампионка на троен скок Тереза Маринова организира за 8-и път турнира за деца, който тя започна през 2010 година.

 

Този път състезанието за малчуганите (6-12 години) ще е на 20 май на стадиона на НСА, от 10:00 часа.

 

Дисциплините за по-малките ще са по две, а за по-големите ще има и трета – бягане на 150 м (за 11 и 12 годишните). Както е на всяко състезание и тук ще има награди. Ще бъдат всички отличени победителите в отделните възрасти, както и за най-добър отбор.

 

По този повод Тереза си припомни началото, че след отказване от активна състезателна дейност решила да прави атлетика и според нея било най-добре това да е за деца, които нямат възможност за изява (над 12 г. вече се картотекират и се състезават от клубове). Затова тя покани на пресконференция днес и големите си открития – близнаците Веселин и Мартин Живкови, които тренират при Христо Стоянов.

 

За състезанието на 20 май Тереза очаква отново своите приятели и колеги от атлетиката, днес вече треньори, да доведат своите малчугани, като Ива Пранджева, Моника Гачевска, Петя Пендарева, Христо Маркови и други. Олимпийската шампионка се надява Жени Раданова да доведе своите възпитаници (без кънки), а Йордан Йовчев да дебютира на писта.

„Данчо (Йовчев) все обещава и още не е идвал на състезанието ми. Сега се надявам да дойде и да доведе малки гимнастици да видят и атлетиката. Задължен ми е, все пак аз му дадох моите деца да тренират спортна гимнастика...”, усмихва се Тереза.

 

В другата събота голямата шампионка очаква около 700 деца на стадиона на НСА, като отново заяви твърдата си линия и заяви, че няма да върне нито едно дете, което иска да участва, дори да е минало случайно покрай стадиона и изведнъж да му е станало интересно.

 

Близнаците Веселин и Мартин Живкови пък разказаха за първата си среща с атлетиката. Това било през 2013-а и баща им ги завел на стадиона, като предния ден им купил шпайкове, а на другия съвсем изненадващо Веселин става шампион на 60 м (8.46 сек.), а Мартин – 10-и. Щастливият им баща Васил пък си пази техните състезателни номера от тогава и снимка с Тереза и ги държи на таблото на колата си.    

Така децата се запалват по атлетиката и днес са големите ни надежди в спринта от 60 до 400 м.

 

Самият Веселин също заяви, че останал много изненадан, че има талант да е добър атлет. „Надявам се чрез такива състезания още много деца да открият атлетиката. За тази година голямата ми цел е, и се надявам, е да покрия норматива за световното за младша възраст в Кения”.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Тереза Маринова и приятели 2017
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Април 2018