Шрифт:

Карамаринов: Беше взето неправомерно решение за Дънекова

Карамаринов: Беше взето неправомерно решение за Дънекова
16-05-2017 13:19 | Яна Касова

Дисциплинарната комисия към БОК, която оневини Силвия Дънекова по допинг случая й от Олимпийските игри в Рио, е взела неправомерно решение. Това обясни шефът на БФЛА Добромир Карамаринов.

 

„Дисциплинарната комисия към БОК няма правомощия да оневинява. Беше взето неправомерно решение. Ние жалим това решение, а не заставаме срещу състезател, заяви Карамаринов пред BGathletic.com.

 

БФЛА и Българската антидопингова агенция обжалваха официално решението на Дисциплинараната комисия в 14-дневния срок, в който можеха да го направят.

 

„Дисциплинараната комисия взе решение, което надхвърля правомощията й. В самото изложение на решението си казват, че нямат капацитет да вземат решение. За нас са важни правилата и законите и ние ги спазваме, каза още Карамаринов пред BGathletic.com. - Комисията трябваше да наложи наказание, което състезателката можеше да обжалва. След като взе решение, което няма право да вземе, ние няма как да не обжалваме.”

 

Карамринов още обясни, че състезателните права на Дънекова са спрени от ИААФ. Това означава, че дори да не беше обжалвано оневинението на Дънекова от българските институции, то нямаше да й донесе право да се състезава, защото от ИААФ няма да се съгласят да оневинят даден атлет след неправомерно решение.

 

„Сега чакаме решението на Арбитражния съд по спорта. След обявяването му всяка от страните има право да обжалва. Ние като федерация не сме специалисти, за да съдим състезателите. Ние прилагаме правилници”, заяви Карамаринов пред BGathletic.com.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Добромир Карамаринов, Силвия Дънекова, Допинг, ОИ 2016, БФЛА, БОК
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Октомври 2018
п»ї