Шрифт:

Тереза Маринова влезе в ръководството на КЛАСА

Тереза Маринова влезе в ръководството на КЛАСА
16-05-2017 16:31

Най-големият атлетически клуб в последните години КЛАСА има ново ръководство, като в него влезе и олимпийската шампионка Тереза Маринова.

 

На мястото за председател на клуба сяда Пламен Нягин. Той беше избран за петгодишно управление по време на отчетно-изборно събрание на КЛАСА. В Управителния съвет, със същия мандат, влизат, освен доц. Нягин, и напълно подмладен състав от ас. Тереза Маринова, гл. ас. Ивайло Лазаров, доц. Иван Славчев, и гл. ас. Румяна Карапетрова.

 

Нягин наследява поста от досегашния председател доц. Станка Миланова.Тепърва предстои КЛАСА да избере и заместник-председател, технически секретар и да попълни общото събрание с нови членове.

 

Непосредствено преди събранието се проведе и традиционната научна конференция "Лека атлетика и наука", на която бившата ни състетезателка на скок височина Александра Клементинова получи приз „Проф. Михаил Бъчваров” за доклад с научно-приложна стойност

 

От клуба доволни отчитат, че за тези 25 години атлетите им са спечелили 900 златни медала, дело на 250 състезатели.

 

Клубът няма да прави юбилейна десятка за 25-та си годишнина, а по критерии - кой състезател на КЛАСА е бил номиниран най-много в годишната почетна десятка през този период, това е спринтьорката на 400 м Екатерина Иванова. Номинации за почетната десятка за 25 години имат общо 135 състезатели.

С екипа на студенския тим са се състезавали в силните си години Ваня Стамболова, Гергана Стоянова, Добринка Шаламанова, Теодора Коларова, Ивайло Русенов и други от нашите елитни атлети.

 

 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: НСА, Тереза Маринова, Пламен Нягин, КЛАСА
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юли 2018