Шрифт:

Игрите в Рио още в криза

Игрите в Рио още в криза
17-05-2017 14:50

Почти една година след края на Олимпийските игри в Рио де Жанейро финансовите проблеми и скандали в Бразилия продължават.


Организационния комитет на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през миналата година е поискал от федералното правителство и от регионалните власти да им преведат пари, за да бъде покрит дефицит от 117 милиона реала (37,8 милиона долара), като тези разходи са направени при организирането на Параолимпийските игри.


Новината беше съобщена от говорителят на Комитета. Марио Андрада обясни и защо се е стигнало до тук. Нито държавата, нито градската власт са дали парите, които са обещали преди началото на състезанията, което е станало и причина за огромната дупка в бюджета. 

"Ние им обяснихме каква и ситуацията и то няколко пъти. Местната и централната власти обещаха да помогнат. През декември 2016-а година дефицитът беше 132 милиона реала, а към този момент ние сме го съкратили на 117 милиона. 

"Договорихме се с институции и доставчици на продукти, а също така говорим с правителството. В същото време от Градската управа на Рио де Жанейро обяви, че ще поиска още един път договорите на фирмите, обслужващи Игрите. Но в същото време категорично отхвърли твърденията на Андраде, че не са превели достатъчно пари. Андраде обяви, че Общината на Рио е трябвало да плати 150 милиона реала, а е превела едва 30 милиона, докато държавата е била длъжна със 100 милиона, но оттам са дошли 60.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ОИ
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018