Шрифт:

Добре е атлетиката да пътува

Добре е атлетиката да пътува
06-06-2017 09:16 | Георги Делчев

До преди няколко години първенствата по лека атлетика не излизаха от София по разбираеми причини – нямаше писта извън столицата, както и условия за нормално състезание.

 

Първо се появи пистата в Сливен и атлетическият керван се премести там. След него дойде Правец, Стара Загора, а сега и Велико Търново.

 

Все по-често чуваме, че писти за лека атлетика ще се строят и на други места. Чудесно. Последното, което дойде като новина е, че и Сандански се включва в това прекрасно „състезание“. Там също ще се строи тартанова писта.

 

А какво по-добро от това атлетиката да бъде определяна, като пътуващ керван. Това е истинската жива реклама на спорт №1.

 

Напоследък пък започнаха да се правят много школи и клубове, предимно от най-добрите ни атлети, където се привличат хиляди деца да се занимават с атлетика. Това няма как да не доведе до добри резултати, не само като нови шампиони и рекорди, а за отношение на младите ни хора към спорта изобщо.

 

Така, че превръщането на атлетическите ни първенства в своеобразен пътуващ керван е една отлична идея.

 

Това, което не се случи във Велико Търново е, че в този хубав град никъде не видяхме плакати или реклама за националните ни шампионати. Така жителите и гостите пропуснаха да видят най-добрите ни атлети и то на състезание, а не само по телевизията.

 

Това с плакатите, поне засега, едва ли ще напълни трибуните, но от някъде трябва да се започне. А защо не специално от училищата в града-домакин и региона да бъдат поканени всички деца, особено по-малките, да заповядат на стадиона да гледат. Няма как да не запалим поне няколко. А по-доброто на такава стъпка е, че поне за малко ще бъдат откъснати от компютри и ще знаят какво е лека атлетика.

 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: НШ 2017
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Ноември 2018