Шрифт:

Горещото време ни прави зли

Горещото време ни прави зли
08-07-2017 10:18

Високите температури влияят на настроението и на поведението на хората. И когато навън е жега, хората са склонни към асоциални постъпки. Те стават раздразнителни, зли и по-неотзивчиви. Това, според учените, се дължи на изтощението и на обезводняването на организма.


След анализ на данни от анкета, учените установили, че когато навън е горещо, обслужващият персонал два пъти по-рядко помага на клиентите и въобще не е отзивчив към поръчките. Някои дори не се вслушват в това, което се иска и предлага.

 

Екипът направилwomen  и второ он ланйн допитване. Участниците в анкетата трябвало да си спомнят в кой точно ден жегата ги е мъчила най-силно. След това били помолени да се включат, за да помогнат в поредн  допитване, но безплатно. Едва 30 на сто от тези, които си спомнили за горещините, се съгласили да участват без пари. 

 

В друг самостоятелен експеримент били включени две групи доброволци. Едните стояли в затворена топла стая, другите - в прохладна. Резултатът: участниците от топлата стая по-рядко попълвали анкети в сравнение с тези от прохладната. Като горещината и задухът намалили  6 пъти производителността и количеството на отговорите. Заедно с това  агресията и нервното напрежение на участниците се увеличили.


Други проучвания сочат, че през горещите месеци нивото на престъпността се увеличава и достига пик.

 

Източник: Новите родители

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юли 2018