Шрифт:

Начева: Бях готова и за злато

Начева: Бях готова и за злато
Getty Images
17-07-2017 08:13

Александра Начева сподели, че по възможностите й е бил златният медал в тройния скок от световното първенство за юноши и девойки под 18 г. в Найроби (Кен). Тя спечели среброто с национален рекорд от 13.54 м.

 

“Този път успяхме да съчетаем по-добре емоциите и другите неща. Квалификацията не премина по план, но след това успях да се концентрирам за финала. В този ден се чувствах много стабилна за такива големи опити и мисля, че го показах, коментира Начева при прибирането си в България. - Смятам, че бях готова и за златото, но така се получи този опит (б.а. 13.54 м) - без дъска. Иначе 20 сантиметра отгоре нямаше да са никак зле за първото място, но явно така е трябвало да стане.”

 

“Тя се събра в третия опит в квалификацията, което най-много ми хареса за това състезание, защото то можеше да приключи много рано за нея. Нямаме време да се възстанови за европейското до 20 години. Утре (б.а. днес) имаме лека тренировка, сменяме багажите и тръгваме за Гросето. Много трудно можем да се възстановим, но тя сега е набрала инерция и може да се представи добре и там”, заяви наставникът на Начева – Стойко Цонов.

 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Александра Начева, Троен скок, СП 18 2017
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени