Шрифт:

Валентин Андреев спечели бронз и подобри рекорд на чук

Валентин Андреев спечели бронз и подобри рекорд на чук
27-07-2017 19:54

Едва 15-годишният Валентин Андреев спечели бронзов медал от дисциплина хвърляне на чук за момчета от програмата на Европейския младежки олимпийски фестивал в Дьор с нов национален рекорд за юноши под 18 години – 69.60 м.

 

Валентин държеше второто място до последния кръг, когато беларусинът Артур Москаленко нанесе изненадващия си удар – 71.36 м, и измести Андреев от второто място. Така победителят е Михайло Кохран (Укр) със 78.28 м, втори е Артур Москаленко (Блр) със 71.36 и трети е Валентин Андреев – 69.60 м.

 

Едва 15-годишният Валентин Андреев тренира при баща си Андриан Андреев в родния Балчик и държи рекордите на България за момчета (75.13 м с 4 кг чук) и за юноши по 18 години (69.60). Андреев постави нов рекорд и на гюле наскоро (17.45 на момчета под 16 години).

 

Нека отбележим, че Валентин е с година по-малък от Кохан и Москаленко и ги превъзхожда (това се видя убедително на стадиона) – както в бързината, така и в техниката. Валентин Андреев е нов лъч надежда за продължение на славните традиции в българското хвърляне на чук – от Васил Крумов, през Тодор Манолов и Емануил Дюлгеров, та до Иван Танев и Пламен Минев в наши дни!

 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ЕМОФ 2017, Валентин Андреев, Чук
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юли 2018