Шрифт:

Габи и Ивет откриват българското участие

Габи и Ивет откриват българското участие
Снимка: Илиан Телкеждиев, la.bg
05-08-2017 09:07 | Яна Касова

Две българки започват българското участие на 16-ото световно първенство в Лондон.

 

На Олимпийския стадион днес първа ще излезе Габриела Петрова. Тя ще прави опити за влизане на финал в тройния скок. Квалификационната норма е 14.20 м, а Петрова е Група А и скача 12-а по ред. Началният час на квалификацията е 13:00 часа българско време.

 

Ивет Лалова застава на старт в девета пътека на трета серия на 100 м в 14:03 часа. Регламентът предвижда първите три от всяка от шестте пресявки да преминават директно на полуфинал, както и шестте най-бързи „губещи” времена. В 13:45 часа е първата серия.

 

В пресявката на Лалова са Блесинг Окагбаре (Кот д’Ивоар) и Тори Боуи (САЩ) – единствените две в компанията на спринтьорките в серията с постижения под 11 сек този сезон.

 

Във вечерната сесия няма българско участие. Но има три финала. За съжаление, Филип Миланов (Бел) остана на 7 см финала в мятането на диск, след като прати уреда на 63.16 м вчера. Освен шампионът на диск, ще бъдат ясни тази вечер медалистите в скока на дължина при мъжете, 10 000 м при жените и черешката на деня, а дори и на първенството - финала на 100 м. 

 

Вижте цялата програма за днешния ден на световното първенство - ТУК

 

От Лондон:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.om


Новините от световното първенство в Лондон със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: СП 2017, Ивет Лалова, Габриела Петрова, 100 м, Троен скок
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени