Шрифт:

Лалова: Всеки път започвам от нулата

Лалова: Всеки път започвам от нулата
Снимка: Илиан Телкеджиев, lap.bg
11-08-2017 01:04 | Яна Касова

След полуфинали на 100 м и 200 м Ивет Лалова погледна назад в кариерата си, отчитайки, че шампионата в Лондон е нейното участие на 20-о голямо поредно първенство.


КАКВО ОЩЕ КАЗА ЛАЛОВА СЛЕД ОТПАДАНЕТО ОТ ФИНАЛ НА 200 М – ТУК

 

„Много е странно. Хем става все по-трудно, хем в някои отношения е по-лесно. И аз не мога да разбера. Залогът е все по-голям. Все повече ти пука, защото това не е само твоя труд, а трудът на всички около теб. За това е все по-трудно, сподели емоционално Лалова след отпадането си от финала на 200 м. - Когато си на 20, си мислиш, че всичко е пред теб и не ти пука, мислиш, че Господ ти е дал тази дарба и те очакват само медали. А когато си вече над 30, не знаеш кога ти е за последен път и всеки път, когато си тук, благодариш на себе си и на всички, които са ти помогнали да си тук. Защото само тези около теб, знаят колко е трудно. Понякога изглежда наистина лесно и хората казват „тя може да си бяга”, но не е така. Ако спра за две седмици, започвам и аз от нулата. И всеки път започваш от нулата. И всеки път е все по-трудно да намериш мотивация, защото си даваш сметка, че не стигаш дори до тези медал. Казваш си „ок, за какво го правя”. И тогава пък търсиш други мотивации. И намираш много повече смисъл във всичко. Много е различно, много се променя всяка година.”

 

Лалова не скри, че съжалява, че не е оправдала вярата на треньора й Роберто Бономи и съпругът й Симоне Колио, че тя ще бяга на финал на 200 м.   

„Симоне и Бономи ще ме успокояват, защото ме обичат. Но зная колко много ми вярваха и колко бяха сигурни, че със сигурност ще намеря място в този финал. Това, което е мъчното е, че те не могат да разберат колко трудно беше това бягане за мен. Това е най-мъчният момент. В техните очи аз съм готова да бягам във всеки един момент 22 сек. Те вярват много в това нещо. И когато идвахме насам, и двамата бяха много изнервени, но си казаха „Ивет никога не ни е разочаровала и в тези моменти, в които е трябвало да бяга, го е правила”. Затова те не се съммняваха в мен и сега ми е много мъчно, че трябва да им обясня, че всъщност днес е било трудно и ние не намерихме място в този финал.”        

 

От Лондон:
Яна Касова, специален пратеник на BGathletic.com


Новините от световното първенство в Лондон със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: СП 2017, Ивет Лалова, 200 м
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юли 2018