Шрифт:

Карамаринов стана президент на Европа

Карамаринов стана президент на Европа
Карамаринов открива заседанието на Изпълнителното бюро на ЕА в Лондон.
11-08-2017 12:54 | Яна Касова

Добромир Карамаринов е президент на Европейската атлетика. Макар и само за 48 часа на българина му се наложи да замести Свен Арне Хансен, като лидер на континенталната централа. Норвежецът пострада от станалия популярен „Норовирус”.

 

„Това е едно задълженията на първия вицепрезидент, когато президентът отсъства изпълнява ролята му. Свен Арне има карантина за 48 часа и именно за това изпълнявам ролята на президент”, коментира Карамаринов, на който му се наложи да води заседанието на Изпълнителното бюро на Европейската атлетика в Лондон, а после да бъде домакин и на официалния обяд, който даде ЕА.

 

Норвежецът Хансен се е почувствал зле и е потърсил лекарска помощ в хотела, в който са настанени официалните гости. Медицинският екип е преценил, че има опасност Хансен да е поразен от вируса, който докара стомашна инфекция на над 30 спортисти участващи на световното.

 

Карантината на Свен Арне Хансен изтича днес по обяд и той отново ще поеме функциите си, които не са малко по време на световното първенство в Лондон.

 

"Присъстваме на едно изключително първенство с пълен стадион, изненади на пистата, сподели още изпълняващият длъжността на временен президент на ЕА Карамаринов - Публиката е чудесна и дори сме на половината и аз очаквам още много от самия шампионат. Изненадите са част първенството, те са привкусът на нашия спорт. 23 медала за Европа, 9 от които златни. Медали от дисциплини, в които не се очакваше. Това показва именно многобразието на нашия спорт и показва, че страните работят в правилна посоока. Дали това е следствие на политиката на Европейската атлетика е трудно да се каже. Самите членки работят правилно." 

 

От Лондон:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com


Новините от световното първенство в Лондон със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: СП 2017, Добромир Карамаринов, ЕА
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юли 2018