Шрифт:

Тихомир: Готов съм отново за рекорд и по-предно класиране

Тихомир: Готов съм отново за рекорд и по-предно класиране
Снимка: Илиан Телкеджиев, lap.bg
11-08-2017 15:40 | Яна Касова

Тихомир Иванов вече няма търпение да излезе във финала в скока на височина в неделя на първото си световно първенство.

 

Лондонският олимпийски стадион ще изпълнен до краен предел, за да подпомогне амбицията на българина. След 231 см – 1 см над личния си рекорд, 23-годишният Иванов стана вторият българин, който ще участва във финал на шампионата в Лондон след Мирела Демирева в същата дисциплина при жените.

 

ПОДРОБНОСТИ ЗА КВАЛИФИКАЦИЯТА НА ТИХОМИР ИВАНОВ - ТУК

 

„Чак сега осмислих (б.а. 20 минути след края на състезанието), че съм си направил личен резултат. След преодоляването на височината от 231 см просто бях щастлив, че съм я скочил успешно след второто засилване и това ми осигури финал, заяви Иванов. - Щастлив съм – първо световно първенство и вече на финал. Надявам се в неделя да скачам малко по-добре и да атакувам отново личен резултат. Днес правих много фаулове. Това не е нормално за мен. Надявам се, че в неделя ще скачам по-чисто. Въпреки че тези фаулове ме накараха да вляза в състезанието малко по-добре и с по-хубави опити на по-големите височини. Квалификацията вече завърши, не искам да мисля за нея. Финалът е друго състезание, същата дисциплина, половината участници. Коренно различно ще е и всеки ще иска да даде максимума от себе си. Аз също. Мисля, че съм готов да гоня личен рекорд отново и по-предно класиране. Много е важно да имаш ден, въпрос е и на късмет.

 

Дори английското време не е способно да срази увереността на Тишко.

„Ние дойдохме малко по-рано именно за да мога да хвана климата тук. В България е доста топло сега, а тук температурите са с 15-20 градуса по-ниски. Чувствам се добре, успяхме да тренираме дори и на дъжд. Така че каквото и да е времето в неделя, няма да ме изненада”, каза Иванов.

 

Плевенчанинът няма търпение да излезе пред пълния стадион във финала в неделя.

„Атмосферата на стадиона е доста приятна. Публиката се наглася според самия атлет – ако той иска да бъде аплодиран, той е аплодиран, ако не – наблюдават състезанието и не пречат. В неделя съм сигурен, че ще бъде абсолютно пълно – ще бъде последният ден и ще бъде страхотно, нямам търпение вече”, заяви българинът.

 

СНИМКИ - ТУК

 

От Лондон:
Яна Касова, специален пратеник на BGathletic.com


Новините от световното първенство в Лондон със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: СП 2017, Тихомир Иванов, Скок височина
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юли 2018