Шрифт:

Състезателен номер лиши Шпанович от медал

Състезателен номер лиши Шпанович от медал
Снимки: Getty Images
12-08-2017 00:41 | Яна Касова

Със силен последен опит Ивана Шпанович изгуби шанс да спечели медал в скока на дължина, а дори и титла, от световното първенство в Лондон.

 

Тя завърши четвърта с 6.96 м, а в последното си засилване се презими видимо над 7 м. Опитът беше измерен само на 6.91 м. След подадена контестация от тима на Сърбия стана ясно, че състезателният номер на Ивана е оставил следа, от която е започнало измерването на опита.

 

Така след бронзови отличия от Москва 2013 и Пекин 2015 и от Олимпийските игри в Рио 2016 сръбкинята не успя да се качи на стълбичката за награждаване в Лондон.

 

Четвъртата си световна титла обаче спечели Бритни Рийз (САЩ). Американката записа 7.02 м за успеха си. Даря Клишина, която се състезава под неутрален флаг, се окичи за първи път с медал от световен шампионат на открито. Тя завоюва среброто със 7.00 м. Защитаващата титла си Тиана Бартолета (САЩ) остана разочарована на третата позиция с 6.97 м.   

 

"За мен последните няколко седмици бяха емоционални, защото дядо ми почина, сподели Рийз след финала. - Но аз направих всичко тук заради него и знам, че той би бил много щастлив. Силен човек съм, може би по-силен отколкото мисля. Чувствам се добре сега. Ще продължа до Токио 2020." 

 

От Лондон:
Яна Касова, специален пратеник на BGathletic.comНовините от световното първенство в Лондон със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: СП 2017, Ивана Шпанович, Тиана Бартолета, Бритни Рийс, Скок дължина, Даря Клишина
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени