Шрифт:

Махат задните номера в скоковете, но късно за Шпанович

Махат задните номера в скоковете, но късно за Шпанович
Снимки: Getty Images

Няма драма със случая на най-добрата сръбска атлетка Ивана Шпанович, която снощи се лиши от медал на скок дължина на световното в Лондон.

 

В последния си опит Шпанович направи опит над 7 метра, но бе измерен доста по-слаб резултат. Въпреки претенциите на сръбкинята съдиите бяха непреклонни и доказаха, че това е точното измерение.

 

Оказа се, че при приземяването на Ивана, долната част на номера на гърба й се е откачила от трикото и той загребва пясък, като така оставя следи доста по-назад от 7-те метра.

 

Потърсихме нашият международният съдия по лека атлетика Иван Славчев, който разясни случката. Той припомни правилника, че всичко по екипа на състезателя (в случая номерата) е част от него. Така, всичко от състезателя, което остави следа по пясъка се мери. И тъй като Шпанович не е закачила добре долната част на номера си и е нейн проблем. Така, че съдиите нямат вина за това.

 

Славчев допълни, че сега правилникът разрешава да се махат по един от номерата във вертикалните скокове - в скока височина на гърба, а на овчарски скок - предния.

 

Малшанс за Шпанович е, че правилникът ще се промени от 1 ноември и в хоризонталните скокове също ще могат да свалят по един номер от екипа си.

 

Освен това, скоковете имат и видеонаблюдение и почти нещо не зависи от съдията, който мери точното място на приземяване на състезателя.

 


Новините от световното първенство в Лондон със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: СП 2017, Ивана Шпанович, Скок дължина
BGAthletic.com




Последни новини Най-четени
Архив
Декември 2017