Шрифт:

Мирела Демирева раздели 7-о място на световното първенство

Мирела Демирева раздели 7-о място на световното първенство
Снимка: Илиан Телкеджиев, Lap.bg
12-08-2017 22:15

Мирела Демирева се класира седма на скок височина на световното първенство в Лондон.

 

Мирела започна отлично състезанието, като мина от раз 184, 188, 192 см. На следващата – 195 см обаче не сполучи и в трите си опита.

 

Демирева пристигна в Лондон по покана на ИААФ, след като нямаше норматив за учатсие от 194 см. През сезона тя имаше 190 см, но на шампионата скочи два пъти 192 см - в квалификацията и във финала. До момента нейното представяне е най-добро за тима ни.

 

Мирела подели седмото място с европейската шампионка в зала Айрине Палшите.

 

Първа отпадна олимпийската шампионка от Рио – Рут Бейтиа, която не сполучи на 192 см.

 

След това отпаднаха още три състезателки и останаха три, които вече разпределиха медалите. Без грешка на 197 останаха рускинята Мария Кучина-Ласицкене и украинката Юлия Левченко. Със спасителен трети опит в битката остана и полякинята Камила Личвинко, но и с грешки на предишни височини. Затова пък опитната атлетка (31 г.) скочи от раз 199 см и се върна в състезанието.

 

Последва голямата изненада – Кучина-Ласицкене, сочена за най-сигурната шампионка в Лондон, бутната летвата на тази височина. Юлия Левченко направи същото – от раз мина 199 см (личен рекорд) и стана едноличен лидер.

 

Кучина-Ласицкене обаче показа тактика и пропусна тази височина и запази следващите си два опита за 201 см. Точно там рускинята, световна шампионка от Пекин 2015, удари право в целта – мина 201 см от раз и поведе.

 

След неуспехи в първите опити на тази височина на Личвинко и Левченко изглеждаше, че всичко е решено. Полякинята несполучиш и във втория, но украинката ги скочи.

Камила правилно направи, като остави трети опит за следващата височина – 203 см. Тя не успя и там и остана с бронзов медал, но направи много състезанието да е доста интересно.

 

Кучина-Ласицкене показа желязна психика и от първи опит скочи и 203 см, докато Левченко сгреши в трите си опита и заслужи среброто, като подобри с 4 см личното си постижение. С това тя донесе първия медал на Украйна от първенството в Лондон.

 

Останала сама в сектора първата руска шампионка в Лондон (те се състезават, като неутрални) опита 208 см. Първи – фаул, втори – фаул, трети – фаул.

 

След 3 сребърни медала на руските атлети в Лондон, Кучина-Ласицкене донесе първата титла на Сборная.

 

От Лондон:

Яна Касова, специален пратеник на BGathletic.com


 


Новините от световното първенство в Лондон със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: СП 2017, Мирела Демирева, Скок височина
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018