Шрифт:

Травма сложи край на кариерата на Болт

Травма сложи край на кариерата на Болт
Снимки: Getty Images
13-08-2017 00:29 | Яна Касова

Легендарната кариера на Юсейн Болт завърши по най-лошия начин. Той получи травма в устрема си към 15-ото отличие от световни първенства и не завърши последния  пост на 4х100 м за Ямайка.

 

Болт получи трети палката и той излезе на последната права след Крисчън Коулмън (САЩ) и Нейтън Мичъл-Блейк (Вбр). Но на 20-ия метър Юсейн получи болки в лявото бедро и започна да бяга на един крак. Най-бързият човек на света опита да финишира, но опитът му завърши с падане. Съотборниците му веднага се стекоха към него и му помогнаха да стане. С помощта на Омар Маклиод, Джулиъс Форте и Йохан Блейк Болт премина за последно през финалната линия, но много, след като хронометъра беше спрял да отброява.

 

С отличния предавания квартетът на Великобритания взриви изпълнения до краен предел стадион с 60 000 души, защото стана световен шампион. Си Джей Юджа, Адам Джемили, Денил Талбот и Мичъл-Блейк изминаха обиколката за 37.47 сек – най-добро време в света за сезона.Американците в състав Майк Роджърс, Джъстин Гатлин, Джеймс Бейкън и Коулмън заслужиха среброто с 37.52 сек.

 

Японците Таба, Изука, Кируи и Фуджимицу грабнаха бронзовите отличия с 38.04 сек.

 

Така Гатлин си тръгва от Лондон със златото на 100 м и среброто в щафетата, а Коулмън също с две отличия след сребърния медал на 100 м. Омар Маклиод не успя да добави в колекцията си още един медал, след като стана шампион на 110 м с пр. А най-голямото разочарование е за Болт, който пристигна в Лондон да сложи край на спортната си кариера по шампионски, а си тръгва с бронз на 100 м и травма.

 

От Лондон:
Яна Касова, специален пратеник на BGathletic.com
Новините от световното първенство в Лондон със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".


Тагове: СП 2017, Юсейн Болт, САЩ, Ямайка, Великобритания
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018