Шрифт:

Начева с урок за талантите от ′Мтел атлетика за младежи′

Начева с урок за талантите от ′Мтел атлетика за младежи′
30-08-2017 16:08
Вицешампионката на света на троен скок при девойките до 18 години Александра Начева се включи в програмата „Мтел атлетика за младежи“.


Александра Начева и наставникът й Стойко Цонов проведоха открита тренировка на стадиона в град Шабла на 29 август пред деца от града и ученици от село Белгун, община Каварна. В тренировката участваха и млади атлетически таланти от Мизия, Пловдив, Плевен, Добрич и София.


Победителите от веригата състезания „Мтел атлетика за младежи“ при момчетата от 2016-а Кирил Петков и от 2017-а – Румен Руменов също бяха сред участниците в тренировката на Начева, която коригира няколко пъти националния рекорд на троен скок за девойки до 18 години през 2017-а.


Всички участници в откритата тренировка получиха грамоти от програмата за принос в популяризирането на леката атлетика сред младите хора.


Шабла бе домакин на кръг „Мтел атлетика за младежи“ на 29 април тази година по време на турнира „Коста Василев“, а в града имаше и семинар по програмата „Детска атлетика“ през 2015-а година, когато бе основан местния атлетически клуб „Нефтяник“.

Летният лагер с деца по програмата „Мтел атлетика за младежи“ продължава на 30 и 31 август със занимания във Варна и Балчик. 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Александра Начева, Троен скок
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018