Шрифт:

За пети път правят градски крос в София

За пети път правят градски крос в София
02-09-2017 11:05

На 29 октомври за пета поредна година ще се проведе едно от най-атрактивните и масови есенни спортни събития в столицата – градски крос.

 

По алеите на Борисова градина в София той ще събере стотици любители на бягането и активния начин на живот.

 

Организатор на събитието е Спортен клуб „Бегач“, с подкрепата на Столична община, Renault и съдействието на БФЛА.

 

Дисциплините, в които ще могат да бягат участниците, са 5, 10 и 20 км (1, 2 или 4 обиколки по трасето), като събитието е отворено както за професионалисти, така и за любители и всички, които искат да се заредят със спортен дух.

 

За поредна година в рамките на Renault Morning Run се организира и специално детско състезание, което цели популяризиране на здравословния начин на живот и сред най-малките - Sofia Kids Run и се провежда със сертифицирани треньори, които бягат заедно с децата и организират забавни лекоатлетични игри.

 

Желаещите да се включат в сутрешното бягане в есенния неделен ден вече могат да се регистрират онлайн на уебсайта на събитието: http://morningrun.begach.com.

Освен индивидуално участие, има възможност и за отборно или клубно, които осигуряват присъствие в специалното отборно класиране.

 

До 31 август и до 30 септември в сила са преференциални такси за ранно записване. В стойността на всяка такса са включени 5 лв., предназначени за дарение за каузата на клуба, подробности за която ще бъдат обявени допълнително.

Всеки един от финиширалите ще получи специален медал, както и подаръци от организаторите и партньорите на събитието.

Предвидени са и допълнителни предметни награди за първите в отделните класирания.

 

Тазгодишното издание се очаква да привлече още по-голям интерес благодарение на 5-километровото бягане за журналисти, което ще бъде част от програмата. То ще включва отборно класиране, чрез което ще бъде излъчена "най-бързата медия".

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Градски крос, София 2017
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018