Шрифт:

‘Отвъд скока’ с премиера и в Стара Загора

‘Отвъд скока’ с премиера и в Стара Загора
05-09-2017 10:24 | Георги Делчев

Филмът за първата ни световна рекордьорка Йорданка Благоева – „Отвъд скока“ ще има своята премиера и в Стара Загора, след като вече бе показан в няколко града в страната.

 

На 30 септември от 18:00 часа лентата ще бъде видяна и от хората в този регион, а още сега организаторите на премиерата са удивени колко голям интерес има.

 

Главен инициатор за това събитие не е изненада – бронзовата медалистка на скок височина от световното първенство в Индианаполис през 1987 г. – Емилия Драгиева, която е от Стара Загора.

 

„Нямаше как да не искам да бъде показан филма и в нашия град, а най-учудващото и за мен, бе че тази новина предизвика огромен интерес. За мен Йорданка Благоева е много специална българка. Шампиони идват и си отиват, но първата винаги си остава първа. Тя е гордост за нас, а пък става дума за любимата ми дисциплина. Затова всички трябва да сме й благодарни, че проправи пътя и след нея се появиха много добри атлетки на скок височина“, казва Драгиева.

 

От Стара Загора е и другата ни световна рекордьорка – Людмила Жечева-Андонова, която постигна 207 см през 1984 г.

 

Емилия добави, че много държала с Благоева на филма да присъства и целият екип, и затова се наложила промяна в датата. Последно – премиерата е на 30-и септември в специална зала в Регионалната библиотека на Стара Загора - „Захари Княжевски“.

 

Място сред зрителите вече си е запазила г-жа Красимира Чахова, която е зам. кмет на града. На филма ще са почти всички състезатели и треньори в атлетическия клуб „Берое“, а клубът по Спортна аеробика също пожелали да видят филма.

 

Да припомним, че именно Йорданка Благоева създаде този спорт у нас, след оттеглянето си от атлетиката, а доскоро бе и президент на Съюза по аеробика.  

 

Драгиева добави, че хората от местния клуб „Липа“ пък веднага се заинтересували дали и с какво могат да помогнат за доброто протичане на събитието.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Отвъд скока, Йорданка Благоева, Стара Загора, Емилия Драгиева
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Август 2018