Шрифт:

Кафето удължава живота

Кафето удължава живота
07-09-2017 17:16

Оказва се, че кафето не само ободрява преди началото на натоварения ден, но и удължава живота.

 

„Разбира се, то не е прекия път към безсмъртието, но в крайна сметка, е не лош начин да поживее човек десет – петнадесет години повече”, казва проф. Мин Динг от Харвардския университет, който със свои колеги е направил широкомащабно проучване на тази тема.

 

За целта бил анализиран здравният статус и навиците на 2 000 човека в продължение на тридесет години. Респондентите били задължени да се явяват на преглед на всеки четири години. Учените стигнали до следните изводи: само 3 чашки кафе на ден намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, развитие на диабет от втори тип и дори, колкото и да е странно, развитието на някои неврологични проблеми.

 

Не само с едното кафе.

 

Д-р Френк Ху, един от авторите на изследването твърди, че животът може да се удължи дори, ако се пие кафе без кофеин. Разковничето е, че в зърната на кафето се съдържа антиоксидантът хлорогенова киселина. Тя успява да предотврати възникването и на възпалителни процеси, които инфарктът и диабетът предизвикват.


Колко да пием?

 

Кафето е наричано, понякога, най-добрият антидепресант, който е способен да намали дори новото на стреса. За постигане на здравословен ефект учените препоръчват по 3 чашки кафе на ден.

 

Източник: Монитор

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юни 2018