Шрифт:

МОК следи изкъсо корупционния скандал около Рио 2016

МОК следи изкъсо корупционния скандал около Рио 2016
10-09-2017 18:06

МОК следи изкъсо корупционния скандал около избора на Рио де Жанейро за домакин на олимпийските игри през 2016 г., заяви президентът на организацията Томас Бах.

 

Германецът пристигна в Лима, където на 13 септември ще бъдат обявени домакините на игрите през 2024 и 2028 г., които на практика са ясни - Париж и Лос Анджелис.

 

Събитието вече попада под сянката на скандала и разследването на бразилските власти. Прокуратурата в Рио де Жанейро твърди, че има стабилни доказателства за купуване на гласове при избора на града за домакин.

 

Федералната полиция в Бразилия разследва президента на Бразилския олимпийски комитет Карлос Нузман. Според информациите той е заподозрян, че е участвал в международна престъпна схема. След обиска на полицията са му конфискувани паспорти - включително руски и дипломатически.

 

"МОК ще вземе всички подходящи мерки и санкции, когато доказателствата бъдат представени. Вземаме проблема сериозно и го следим отблизо", каза Бах.

 

Преди дни бразилският Estado съобщи, че МОК е получил няколко сигнала за купуване на гласове при избора на Рио през 2009 г. Това е станало години преди провеждането на игрите, но не са предприети никакви мерки, допълва изданието.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: МОК, ОИ 2016
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени