Шрифт:

Синът на Ламин Диак проговори

Синът на Ламин Диак проговори
11-09-2017 13:00

Синът на бившия президент на ИААФ Ламин Диак – Папа Масата проговори след многократните обвинения в корупция, докато баща му ръководеше най-голямата организация в света.

 

Папа Масата отрече обвиненията в корупция, включително и при избор на домакините на олимпийски игри, и ги нарече – „най-голямата лъжа в историята на световния спорт“.

 

Финансовата прокуратура на Франция преди седмица излезе с обвинения за глобална корупционна схема, включваща и сина на Диак, свързана с подкупи на членове на МОК и ИААФ.

 

Според обвинението това са признаци, че финансови средства са давани за купуване гласове при избора на градове-домакини на олимпийски игри и други големи състезания.

 

„Тези обвинения са най-голямата лъжа в историята на световния спорт. Винаги съм съпровождал баща си и му помагах по лични дела, но да се говори, че съм участвал в разпределение на гласове за избор на домакинства … Моята работа се състоеше в това да помагам на ИААФ да определя страните, които биха могли да организират състезания“, казва Папа Масата през Ройтерс.

Неговият баща Ламин Диак ръководеше ИААФ от 1999 до 2015 г.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Папа Масата Диак, корупция
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Юли 2018