Шрифт:

Училищното правило, което пази децата от затлъстяване

Училищното правило, което пази децата от затлъстяване
05-10-2017 09:17
Нито един от възпитаниците на едно начално училище в Шотландия не страда от затлъстяване, благодарение на въведено от училищното ръководство правило, разказва The Sun.
 
Преди три години, в началното училище в шотландския град Стерлинг било въведено следното изискване – всеки ученик е длъжен всеки ден да пробягва или да изминава пеша една миля (1,6 км).
 
Независимо какво е времето навън учителите следят строго правилото да се спазва и изпращат възпитаниците си да изминат разстоянието, за да подобрят физическата им форма и концентрацията в час.
 
За тези три години схемата безспорно е доказала своята ефективност до степен, че от образователното министерство в страната вече обмислят да я въведат задължително във всички училища в страната.
 
Междувременно примерът на училището в Стерлинг бил последван от още 30 други учебни заведения. По данни от най-нови изследвания в Шотландия, всяко десето дете в страната страда от затлъстяване към момента на постъпването си в училище.
 
Директорката на училището, въвело успешния модел за възпитаване на двигателна активност споделя, че всеки ден получава имейли от други учебни заведения и общински управи с въпроси и молба да сподели модела на въвеждане и прилагане на програмата. „Мисълта как деца от всички краища на страната бягат, защото следват нашия модел е просто страхотна”, добавя тя, отбелязвайки колко е простичко и в същото време ефективно е правилото.
 
Сега изследователи проучват какви са разликите между децата от училището в Стерлинг и други местни училища, където правилото все още не е въведено. Преди още да са обобщили данните изследователите казват, че децата, пробягващи своята мила всеки ден изглеждат по-щастливи, а учителите им споделят, че много по-бързо и резултатно се включват и участват в учебния процес.
 
Източник: manager.bg

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Август 2018