Шрифт:

Ивет Лалова със социално-отговорна мисия

Ивет Лалова със социално-отговорна мисия
Ивет измери нивото на кръвната си захар.
05-10-2017 12:57

Ивет Лалова-Колио, осмата най-бърза жена на 200 м. в света, даде старт на социално-отговорната кампанията „Открито за диабета“, на която за трета поредна година е посланик.

 

Тя се включи в инициативата като измери кръвната си захар публично, за да насърчи хората да си правят ежегодни изследвания. Това е първото от серията активности, с което се отбеляза старта на тазгодишната кампания, която ще се фокусира не само върху превенцията на заболяването, но и ще обърне внимание на ранна диагностика на диабета и правилния контрол над заболяването.

 

Целта й е максимално висок брой хора да преминат през безплатните профилактични измервания на кръвна захар, които ще се организрат в 11 града в страната през месеците октомври – ноември 2017 г. по случай отбелязването на Световния ден на диабета. Кампанията се организира за шеста поредна година от фармацевтичната компания Sanofi България.

 

„Над 450 хиляди българи имат диабет, като близо половината от тях не са диагностицирани. 45% от сънародниците ни никога не са си правили изследване за диабет, въпреки препоръката подобен преглед да се извършва всяка година. Вярвам, че много хора ще последват примера ми, защото ранната диагностика на диабета и контролът над заболяването предпазват от  усложненията, които могат да са сериозно инвалидизиращи.“, коментира Ивет Лалова-Колио.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Ивет Лалова, За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Август 2018