Шрифт:

Връщат националното знаме на руските атлети

Връщат националното знаме на руските атлети
06-10-2017 20:31

Изпълнителният директор на руската атлетическа федерация Александър Паркин подчерта, че като цяло организацията е изпълнила условията за възстановяване.

 

Според него членовете на работната група на ИААФ изразяват позитивно мнение относно евентуалното частично възстановяване на ВФЛА, която е със спрени права от преди 2 години.

 

„Има предложение на работната група и на федерацията да се провеждат редовни среща, тъй като основните критерии, които зависят от нашата федерация, са основно изпълнени“, казва пред R-Sport Паркин.

 

Той допълва, че най-важното е възстановяването на руската антидопингова агенция (РУСАДА). „По този въпрос решението може да бъде взето през ноември. Също през ноември се планира заседание на Съвета на ИААФ, на което ще бъде разгледан въпросът за възстановяването на руската федерация.

 

Може да говорим за пълно или възстановяване при някои условия, но тези моменти ще бъдат обсъдени на предстоящата среща. Членовете на работната група признават и изразяват мнение относно частичното възстановяване на ВФЛА. Основното нещо е, че нашите атлети ще се представят под руското знаме“.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ВФЛА, ИААФ, РУСАДА
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Септември 2018
п»ї