Шрифт:

Атлетически съвети от успелите

Атлетически съвети от успелите
08-10-2017 17:40

Да си атлет не винаги е лесно. Понякога са нужни години, за да достигнеш до успехите. Но пък имаме съветите от вече успелите, за да улеснят пътя ни.  

Лаура Икауниес-Адмидина (Лат) спечели бронзов медал в седмобоя на световното първенство през 2015 г. Рекордьорката на Латвия в дисциплината разкрива част от тайните си на спортист.

 

Състезателен съвет

През годините научих, че усилената работа, която влагам по време на тренировъчните лагери, след това ми се отблагодарява на състезанията. И този труд е най-добрата подготовка и знам, че ще ми позволи да се състезавам уверено.

 

Психологически съвет

Ако нещо лошо се случи по време на състезание – като слабо представяне в някоя дисциплина или травма, трябва да се опиташ да игнорираш такива фактори през цялото останало време на първенството.

 

Треньорски съвет

Моят треньор (Андрей Назаров) казва „не мисли, просто го направи”. Това е нещо, което работи много добре при мен. Разбира се, аз наистина вярвам на треньора си и неговата тренировъчна система. Знам, че постиженията ми ще се подобряват и той има изготвен план, който ще ме превърне в по-добър атлет.

 

Технически съвет

След като си работил по техниката си толкова дълго време по време на тренировка и всеки мускул знае какво да прави, довери се на себе си и се състезавай с изчистено съзнание.

 

Съвет за оцеляване

Трябва да третираш тялото си като скъпа кола. Трябва да пиеш много вода, да се наслаждаваш на качествена храна, да спиш добре и достатъчно.

Важно е да откриеш различни неща, различни от атлетиката, които да ти помагат да разпускаш. Аз обичам да пазарувам, да ходя на кино, а също и да готвя. Обичам да слушам музика и да разпускам с приятели. Когато съм в Естония, където тренирам, обиичам да играя фризби.

 

Готварски съвет

Обожавам храната. Държа много на качествената храна. Поняога ходя на ресторант, защото обичам да опитвам и нови неща. Харесвам да ям хубаво месо, което е уловено в гората – аз съм от семейство на ловци. Обичам и суши, както и салати. Много е важно да се храня със здравословна и питателна храна.

 

Моден съвет

Обикновено съм по спортно облекло. Обичам да нося удобни дрехи. Харесвам тесните дънки, но може би бих носила и нещо по-момичешо. Трябва да нося повече рокли, но защото често времето е доста студено, те остават в гардероба и никога не ги обличам.

 

Шофьорски съвет

Трябва да си много фокусиран на пътя. Хората, които използват мобилните си телефони докато шофират, са луди.

 

Съвет за социалната мрежа

Бих искала да вдъхновя повече хора да практикуват спорт и да бъдат позитивни. Важно е да показваш и нещо лично в социалните мрежи, но не прекалено лично. Не поствам всеки ден какво правя, но се опитвам да споделям мотивиращи неща, които биха помогнали на хората в живота им. Щастлива съм, когато получавам съобщения. Няколко момичета от Латвия ми споделиха, че съм тяхното вдъхновение.

 

Съвет за любовната връзка

Мисля, че когато имаш връзка, основното нещо е да правите много забавни неща заедно. Например, да пътувате заедно, да ходите на ресторант, за да запазите пламъка жив.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Латвия, Седмобой
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Септември 2018
п»ї