Шрифт:

Организация на движението около Софийския маратон

Организация на движението около Софийския маратон
11-10-2017 10:29

От 10.00 до 16.00 часа на 15.10.2017 г. г. (неделя) ще се проведе Софийски маратон по следния маршрут: старт от северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" пред националния стадион "Васил Левски" по северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. "Проф. Фритьоф Нансен, наляво по тротоара на бул. "Патриарх Евтимий", наляво по източното пътно платно на бул. "Витоша", наляво по западното пътно платно на бул. "Пенчо Славейков, надясно по северното пътно платно на бул. "България до бул. "П.Ю.Тодоров", обратно по южното пътно платно на бул. "България", надясно по бул. "Петко Каравелов", наляво по бул. "Арсеналски", наляво по бул. "Черни връх", надясно по югоизточното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по западното пътно платно на бул. "Драган Цанков" до ул. "Митрополит Кирил Видински", обратно по източното пътно платно по бул. "Драган Цанков", надясно по югоизточното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Национален стадион "Васил Левски", където е финала.

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:
От 12.00 часа на 12.10.2017 г. до приключване на мероприятието на 15.10.2017 г. на югозападната част на моста на Национален стадион "Васил Левски". 
От 12.00 часа на 14.10.2017 г. до приключване на мероприятието на 15.10.2017 г. на северозападната част на моста на Национален стадион "Васил Левски". 
От 12.00 часа на 14.10.2017 г. до приключване на мероприятието на 15.10.2017 г. на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Любен Каравелов".
От 22.00 часа на 14.10.2017 г. до приключване на мероприятието на 15.10.2017 г. по източното пътно платно на бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Пенчо Славейков".
От 14.00 часа на 14.10.2017 г. до приключване на мероприятието на 15.10.2017 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки, както следва:
От 06.00 до 08.30 часа на 15.10.2017 г. по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Граф Игнатиев".
От 08.30 до 16.00 часа на 15.10.2017 г. по :
- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен";
- ул. "Проф. Фритьоф Нансен" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Патриарх Евтимий";
- източното пътно платно на бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков";
- бул. Пенчо Славейков" между бул. "Витоша" и бул. "България";
- бул. "Петко Каравелов" между бул. "България" и ул. "Бяла Черква";
- ул. "Бяла черква" между бул. "Витоша" и бул. "Арсеналски";
- ул. "Арсеналски" между ул. "Бяла черква" и бул. "Черни връх";
- бул. "Черни връх" между ул. "Свети Наум" и бул. "България";
- бул. "Драган Цанков" между ул. "Митрополит Кирил Видински" и бул. " Евлоги и Христо Георгиеви";
- по бул. "Драган Цанков" между бул. "П. Яворов" и ул. "Митропорит Кирил Видински", посока център;
- тунела на НДК, участъка водещ към бул. "Черни връх" и бул. "България" /бившето трасе на трамвай номер 6/;
- по бул. "България" между ул. " Проф. Фритьоф Нансен" и бул. "П. Ю Тодоров", с изключение на трамвайните мотриси.

От 12.00 часа на 14.10.2017 г. до 16.00 часа на 15.10.2017 г. частично се променят маршрутите на масовия градски транспорт, както следва:
Автобусна линия номер 9 /в посока пл. "Орлов мост"/: от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" надясно по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", ул. "Шипка" и по маршрута си.
Автобусите ще спират на временна спирка на бул. "Цар Освободител" на 50 м. след бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".
Автобусни линии номер 84 и 184: от бул. "Цариградско шосе" надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", обратен завой при ул. "Шипка", бул. "Евлоги и Хрисот Георгиеви" и по бул. "Цариградско шосе" по маршрутите 
Автобусите ще спират на спирки "Пл. Орлов мост" на бул. "Цариградско шосе" "Военна академия" в посока пл. "Орлов мост".

От 04.30 до 16.00 часа на 15.10.2017 г. частично да се променят маршрутите на масовия градски транспорт, както следва:

Автобусна линия номер 72:
- в посока ж.к. "Западен парк" - от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага" и по ул. "Св. Георги Софийски" по маршрута си;
- в посока хотел "Плиска" - от ул. "Св. Георги Софийски" по бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", ул. "Шипка", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си.
Автобусите ще спират на временна спирка на бул. "Цар Освободител" на 50 м. след бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута.
Автобусна линия номер 75 - маршрута се скъсява до Военна академия.
Автобусите да спират на временна спирка на моста след левия завой в посока връщане към автостанция "Гео Милев".

Автобусна линия номер 76:
- в посока ж.к. "Гоце Делчев": от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", ул. "Св. Георги Софийски", бул. " Акад. Ив. Е.Гешов", бул. "П.Ю.Тодоров" и по маршрута си;
- в посока ж.к. "Младост 4": по бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" до ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. "Орлов мост" преди бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" за автобусни линии номерномер 280 и 306 в посока ж.к. "Гоце Делчев".

Автобусна линия номер 94: от ул. "Св. Наум" наляво по бул. "Черни връх", бул. "Джеймс Баучер", ул. "Стоян Михайловски" и по маршрута си
Автобусите ще спират на съществуващите трамвайни спирки по бул. "Джеймс Баучър" и на временна спирка на бул. "Черни връх" на 60.00 метра след левия завой от бул. "Свети Наум" 

Автобусна линия номер 102 (в посока Студентски град: от кръстовището на бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" и бул. "България", продължава по бул. "П.Ю.Тодоров", ул. "Хенрик Ибсен", бул. "Черни връх", бул. "Св. Наум" и по маршрута двупосочно
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута и на временна спирка на бул. "Черни връх" на 60.00 метра след левия завой от бул. "Свети Наум" 

Автобусна линия номер 204:
- в посока ж.к. "Борово" - от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Акад. Ив. Е. Гешов", бул. "България" и по маршрута си;
- в посока ж.к. "Дружба 2" - от бул. "България" по бул. "Акад. Ив. Е. Гешов", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. "Орлов мост" преди бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" за автобусни линии номерномер 280и 306 в посока ж.к. "Борово".

Автобусна линия номер 505: от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", обратен завой при ул. "Шипка", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по бул. "Цариградско шосе" по маршрутите 

Автобусна линия номер 604:
- в посока институт "Пирогов" - от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Прага", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Акад. Ив. Е. Гешов", бул. "България" и по маршрута си;
- в посока гара "Искър" - от бул. "Пенчо Славейков" наляво по бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.

Автобусите ще спират на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. "Орлов мост" преди бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" за автобусни линии номерномер 280 и 306 в посока институт "Пирогов".

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Софийски маратон 2017
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Август 2018