Шрифт:

Софийският маратон отново с благотворителни каузи

Софийският маратон отново с благотворителни каузи
13-10-2017 13:18

Остават броени часове до старта на 34-ото издание на Софийския маратон в неделя, 15 октомври.

 

Всяка година надпреварата е свързана с много благотворителни каузи. И сега покрай състезанието отново ще се събират средства в полза на деца с различни специални нужди.

 

„Всяка есен Маратонът фокусира огромен медиен и обществен интерес, с него са свързани значими благотворителни и социални каузи. Само за миналата година подобни благотворителни инициативи събраха покрай Маратон София близо 50 000 лв. Ето защо съм уверен, че с общи усилия можем да направим нещо наистина полезно за доброто бъдеще,“ заяви Анатоли Илиев, основен организатор на маратона през годините и в момента орг. секретар на София – Европейска столица на спорта.

 

Операция „Жълти стотинки“ 2017. Тази година кампанията се реализира в партньорство с фондация И АЗ МОГА / I CAN TOO и ще помогне на деца с множествени увреждания, за които се полагат грижи в столичния дневен „Център за Надежда“. Цел на кампанията е набирането на средства за осигуряване на повече терапевти за децата. Vivacom и нейните партньори ще могат отново да помогнат, като удвоят дарените стотинки от гражданите, във финансови средства или дарения в натура. Лица на кампанията са легендарният гимнастик олимпийският медалист Йордан Йовчев и суперпопулярната певица Белослава.

 

И АЗ МОГА подпомага над 650 деца със специални нужди и техните семейства и подкрепя два съществуващи центъра - Дневен Център „Център за Надежда“ за деца с множествени увреждания и Училище за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ - като насочва дарители към тях и създава програми, в подкрепа на децата, които ги посещават.

 

Наред с това и тази година бензиностанции ЕКО отново събират средства за децата болни от аутизъм, като всеки пробяган от техни служители километър се умножава в лева.

 

Друга благотворителна кауза на организацията „Running 4 those who can’t“ набира средства за закупуване на специализирани столове за децата, които не могат да бягат.

 

Отборът на WWF (Световен фонд за дива природа) пък на Софийския маратон ще подкрепи борбата с бракониерите, които ежедневно ловуват тигри в Азия, за да продават техни части на черния пазар. Мисията на тима ще бъде насочена към опазване на тигрите и удвояване на техния брой и по конкретно с набиране на средства за оборудването на горските рейнджъри с облекло, наблюдателна техника и кучета. Миналата година по време на Софийския маратон отборът събра 2300 лв. 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Софийски маратон 2017
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Септември 2018
п»ї