Шрифт:

Игри на модерните технологии

Игри на модерните технологии
17-10-2017 14:37

Следващите Олимпийски игри ще са спектакъл на модерните технологии.

 

Международният олимпийски комитет (МОК) ще си партнира с технологичната компания Intel поне до 2024 г. Компанията ще осигури за провеждане на Игрите дронове, устройства за виртуална реалност, изкуствен интелект и 360-градусови видео платформи за заснемане на всички събитията по време на Олимпиадата.

 

Спонсорският договор влиза в сила от Зимните олимпийски игри в Южна Корея през 2018 г.

 

Използването на високи технологии по време на Олимпиада не е нищо ново. Този път обаче те ще играят доста по-голяма роля в отразяването на Игрите. Така например, по думите на компанията, зрителите, наблюдаващи игрите от дома си, ще могат да изберат гледна точка за дадено състезание, така сякаш седят на първи ред, благодарение на виртуалната реалност и 360-градусовото видео.

 

Дроновете също ще намерят много по-сериозно място на игрите. Intel засега не разкрива подробности относно тяхното приложение, но открехват вратата, че дроновете ще бъдат използвани за създаването на „изображения в небето”, най-вероятно по време на откриващата церемония.

 

„Дроновете са идеални за светлинни представления, заснемане под различни ъгли и преместване на нещо леко от точка А до точка Б”, обяснява главният директор стратегия на Intel Айша Евънс.

 

По думите й технологията също ще бъде в услуга на атлетите и треньорите. Така например треньорите ще могат да използват виртуална реалност за детайлен анализ от различни ъгли на представянето на състезателите.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: МОК
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Октомври 2018
п»ї