Шрифт:

Отстраняват завърналите след допинг от подиум и награден фонд?

Отстраняват завърналите след допинг от подиум и награден фонд?
01-11-2017 17:24
Група от антидопингови агенции излезе с предложение на спортисти, които се връщат от наказание за употреба на допинг да им бъде забранено да се качват на подиума и да не взимат от паричните наградни фондове.
 
Институтът на Националните антидопингови организации обяви, че идеята е плод на дискусии и излязла от 37 института, както и от спортисти, в това число олимпийски медалисти и световни шампиони. 

Групата, която се нарича iNADO, обяви становището си, според което спортисти, употребявали допинг и след това чисти и отговарящи на условията за състезанията "никога повече няма да имат право да застанат на подиума, да получат парични награди и да притежават национални и световни рекорди". 

Групата iNADO заявява също така, че "загубата на медали и честта да бъдеш на подиума боли толкова силно, колкото и допингът обезсърчава чистите спортисти, проиграли медали или рекорди от допингирани спортисти. Според организаторите на конференцията в Женева, повече от 20 елитни спортисти са взели участие в работата й, но те отказаха да назоват имената им.
 
 
 

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Допинг
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Октомври 2018
п»ї