Шрифт:

Над 50 000 полицаи на маратона в Ню Йорк

Над 50 000 полицаи на маратона в Ню Йорк
05-11-2017 17:16

Засилени мерки за сигурност предприемат властите в Ню Йорк за ежегодния маратон, който ще се проведе в града.

 

Над 50 хиляди полицаи ще охраняват събитието тази нощ, за което заявки за участие са подали 98 247 души. Маратонът в Ню Йорк е считан за едно от най-големите събития в дългите дисциплини заедно с тези в Токио, Бостън, Лондон, Берлин и тези на олимпийските игри и световните първенства.

 

"Работим в тясно сътрудничество с полицията на Ню Йорк, федералните служби и всички останали държавни институции. Взети са всички мерки, за да не се стига до инциденти", обясниха огранизаторите и градската управа.

 

Заради терористичния атентат в града от вторник, когато 29-годишният узбек Сайфуло Саипов уби осем души на велоалея с пикап, полицията разполага и 250 спайперисти.

 

Очаква се над 2.5 милиона души да излязат днес по улиците на Ню Йорк, за да гледат едно от най-големите събития в града.

 

Организаторите публикуваха специална информация с препоръки към хората, които ще присъстват на маратона. Те са съветвани да не носят чанти и раници, за да не се стига до струпване на пропускателните пунктове. Всички ще бъдат щателно проверявани, а ако някои предмети се видят съмнителни на униформените, ще бъдат изземани.

 

Забранено е използването на дронове и всякакви други безпилотни устройства. Освен това от градската управа на Ню Йорк публикуваха цял списък с предмети, които няма да бъдат допускани сред публиката. "Съветваме ви да ограничите багажа си максимално, за да се чувствате възможно най-комфортно", съобщават организаторите.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Ню Йорк, Маратон
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Октомври 2018
п»ї