Шрифт:

Секс скандал във високите етажи на МОК

Секс скандал във високите етажи на МОК
08-11-2017 13:25

Две израелски журналистки обвиниха члена на Международния олимпийски комитет (МОК) Алекс Гилади в сексуален тормоз.

 

Гилади е член на МОК от 1994 г. насам. През 1996 г. той става първи заместник-председател на NBC Sports, а през 2005 г. оглавява израелската телевизионна компания Keshet. В момента Гилади заема поста заместник-ръководител на Координационната комисия на МОК за подготовката за Токио 2020.

 

Сега обаче той попадна под прицела на журналистките Нери Ливни и Ошар Котлър. Първата разкри, че през 1999 г. е имала работна среща с Гилади в селска вила. Ливни разказа, че по някое време шефът й се преоблякъл в халат, а малко по-късно го „отворил”, приканвайки я да си поговори с мъжкото му достойнство.

 

Журналистката незабавно му заявила да се прикрие и да й извика такси, за да си ходи. Той обаче я изпратил с лимузината си, където разбрала от шофьора, че за пръв път жена си тръгва толкова рано, тъй като „обикновено отнема много повече време”.

 

Котлър пък обвини 74-годишния мъж, че преди 25 години той я е принудил да излезе с него след интервю във водещото сутрешно шоу на телевизията.

 

"Думите на Нери по принцип са верни, но това, което правят възрастните в домовете си, е тяхна лична работа. Що се отнася до Котлър, нито през 1994 г., нито през 1995 г. имаше сутрешно шоу по канала, не си спомням дори да съм говорил с нея, както твърди тя.

Във всеки случай никога не съм имал намерение да навредя на някого. И поднасям най-искрените си извинения, ако моето поведение е предизвикало неприятни чувства", опита да се оправдае Гилади.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: МОК
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени